Terapie de grup pentru persoanele cu cancer mamar

09 mar., 2021

Fundația Medpark a lansat în premieră pentru Moldova terapia de grup pentru persoanele cu cancer, primele grupuri fiind destinate pacientelor cu cancer mamar.

Experiența țărilor cu o medicină avansată arată că terapia de grup este o componentă importantă a tratamentelor oncologice, contribuind la îmbunătățirea stării psihoemoționale și creșterea complianței la tratament.

Tatiana Mendes, psihoterapeut: “Terapia de grup ajută pacientul să își găsească resurse pentru a face față bolii și tratamentului, de a lupta cu consecințele emoționale, cognitive dificile care pot apărea în urma bolii și, mai important, pentru a găsi și construi un nou echilibru, o nouă viață împreuna, alături de cei dragi.”

Din data de 22 martie își va începe activitatea grupul pentru persoanele cu cancer mamar. Grupul va fi format din 5-10 persoane, care se vor reuni  săptămânal, în componență stabilă, pentru a-și împărtăși experiența și gândurile legate de diferite aspecte care le preocupă. Discuțiile vor fi moderate de un psihoterapeut și de vor aborda teme precum:

• perceperea și acceptarea diagnosticului,
  • relațiile cu membrii familiei,
  • comunicarea despre diagnostic cu alte persoane din exterior,
  • depășirea dificultăților și problemelor întâmpinate la serviciu,
  • diminuarea efectelor adverse ale tratamentelor ș.a.

Invităm toți doritorii să ne contacteze pentru detalii la tel. 078810936 și să aplice până pe data de 14 martie 2021.