Primele rezultate ale proiectului “Vindecare prin artă”

30 nov., 2020

Proiectul “Vindecare prin artă” a fost lansat de Fundația Medpark la data de 22 octombrie 2020 cu scopul de a promova efectul curativ al artei în țara noastră și anunță primele rezultate.

Este demonstrat că arta are nu doar puterea da a inspira, de a stimula imaginația, dar și de a insufla anumite stări de spirit, efectul său terapeutic fiind utilizati în medicină pentru susținerea procesului de vindecare. Astfel, fotografii au fost invitați să contribuie cu lucrări proprii pentru crearea unei baze electronice de fotografii, care vor putea fi folosite de instituțiile medicale din țară pentru decorarea spațiilor destinate pacienților.

În total au aplicat 21 de fotografi, cărora le mulțumim pentru deschidere și contribuție. Comisia proiectului, alcătuită din medic, psihoterapeut, fotograf și reprezentanții Fundației Medpark, au evaluat toate lucrările și autorii fotografiilor selectate urmează să fie contactați în vederea acordării dreptului de folosire a imaginilor.

În curând urmează să fie anunțată instituția medicală care va fi amenajată cu lucrări din proiect, cu finanțarea Fundației Medpark și toate lucrările aprobate vor fi publicate pe pagina Fundației Medpark.

Cu siguranță acestea vor aduce multe emoții pozitive atât pacienților, cât personalului medical.